Szenzáció a királynő pezsgője

A 2013-as évjáratú pezsgőt 2016-ban, a királynő 90. születésnapján mutatták be a közönségnek. Nem meglepő módon szinte azonnal elkapkodták a 75 GBP-ért kínált három palackos ajándék szettet.

Megközelítőleg 3,000 palack pezsgő készült őfelsége windsori pincészetében, Chardonnay, Pinot Noir and Pinot Meunier fajtákból.

A kizárólagos kereskedő, a Laithwaite jelenleg a második tétel megjelenése előtt veszi fel az előrendeléseket. A 2014-es évjárat palackonként 35 GBP-ba fog kerülni, és őszre várható, jól pozicionálva a karácsony szezonra.

A házasítás vezető fajtája a Chardonnay, melynek köszönhetően a friss briós, citrusok és a sárgabarack a leginkább hangsúlyos aromák.

A Windsor Great Park Estate négy hektáros ültetvényén 2011-ben telepítettek 16,700 tőke Chardonnay, Pinot Noir and Pinot Meunier fajtát azzal a határozott céllal, hogy angol pezsgőt készítsenek. A telepítést maga Edninburgh hercege felügyelte.

A projekt a Lathwaite, mint kizárólagos disztribútor és az east sussex-i Ridgeview, a pincészet együttműködésének eredménye. A minőségi elvárás immár adott, távolabbi cél a 20,000 palack elérése 2024-re. Tereméseztesen azért, hogy az átlag borkedvelő is hozzájuthasson egy-egy palackhoz.

Érdekes adalék, hogy nem ez az első alkalom, hogy szőlőtermesztéssel foglalkoznak a windsori kastélyban, már II. Henrik is művelt szőlőt a 12.században.

 

Forrás: Drinks Business

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük