Történetünk

Üdvözlöm a Gourmet & Borakadémián!

A Borakadémia céljaival, tanfolyamaival és oktatóival képes formában ismerkedhet meg.

Három szinten oktatunk:

  • alap- (Foundation)
  • közép- (Intermediate)
  • felsőfokon (Advanced)

Az alapfokú képzés az alapvető borkóstolási és borkészítési ismeretekre koncentrál, a hazai legfontosabb borvidékeket veszi sorra, az itthon megtalálható (autochton és nemzetközi) szőlőfajtákon és terroir-összefüggéseken keresztül. A képzés speciális eleme a gasztronómiai gyakorlat, amely a bor és étel párosítások alapjait ismerteti meg a hallgatókkal.

A középfokú képzés magasabb szinten tárgyalja a borkóstolás ismereteit, illetve nemzetközi kitekintést nyújt a világ borászatára a szőlőfajtákon keresztül. Ezen a kurzuson esik először szó a borkereskedelemről és a bormarketingről. Szintén a középfok újdonsága a párlatok és likőrök világa, a pezsgőkészítés valamint az erősített borok.

Sommelier tanfolyamunk elsősorban a vendéglátásban dolgozóknak elengedhetetlen, de a képzés komplexitása miatt rendkívül vonzó a borkedvelők számára is. A kurzus bor modulja egy az egyben a középfokú borszakértő képzés, míg a sommelier modul főleg gasztronómiai előadásokat nyújt.

A felsőfokú tanfolyamon szerzett nemzetközi vizsga egyúttal a belépő a borszakértők világába. Itt már a legmagasabb szintű elvárásokat támasztjuk a kóstolás és a borismeretek területén. Részletes kitekintést kapnak a hallgatók a világ borvidékeiről és azok szőlőfajtáiról, borairól. Ugyancsak szó esik a párlatok és likőrök világáról, a pezsgőkészítésről és az erősített borokról.

Hamarosan, nemzetközi mintára meghirdetünk ún. IWSI házi kóstolási gyakorlatokat, hiszen a szakértő társaságában történő kóstolást nem lehet eleget gyakorolni.

Iskolánkban a boron kívül immáron számos, gasztronómiával kapcsolatos tanfolyamot is indítunk, legyen szó csokoládéról, sajtról vagy épp kávészakértői ismeretekről.
A nyílt napunkról készült videót ide kattintva nézheti meg.

Czernecki Krisztina
igazgató

eletkepek