Bórkostoló

A titokzatos Syrah / Shiraz – Kóstoló (2017.06.29.)

“Ketten támaszkodnak a boros pincében a hordóknak: – Látom, hogy üres a poharad! Kérsz még egyet? – Dehogy kérek! Mi a francot kezdjek két üres pohárral!?” . Mi gondoskodunk róla, hogy a poharatokba rendezvényünkön csupa különleges bor kerüljön. Célkeresztben a syrah vagy shiraz. A syrah a híresztelésekkel ellentétben ősi, francia fajta, a Rhone völgyének meghatározó szőlőfajtája. Kedveltségének […]

Merlot kóstoló

Célkeresztben a Merlot.
A merlot ősi, francia fajta, a bordeaux-i alapborok meghatározó szőlője. Közkedveltségének elsődleges oka, hogy bora finom, szép sötétvörös, közepesen testes, lágy, teljes zamatú, gyümölcsös – kissé vaníliás, fekete ribizlis, szilvás tónusú – bársonyosan csersavas, száraz minőségi vörösbor, amely már rövid érlelési idő után élvezhető.
A merlot jellege termőterület és éghajlat szerint igen változatos, az egyszerű,lekváros ízvilágú boroktól a különlegesen érlelt sűrű vörösborokig minden kategóriájú bort készítenek belőle.

Ünnepi Borok Tesztje

A közelgő ünnepekre való tekintettel különleges témájú kóstolót, ezúttal tesztet szervezünk. A kóstolásra kerülő borok emlékezetes vörösek, amelyek közül akár a karácsonyi vacsorához is Választhatunk valami illőt. A kóstolás ugyan vakteszt lesz, de minden bort annak kóstolását követően azonnal boronként felfedünk, és megbeszélünk.

Toszkána Kóstoló

Ez egy rendszeresen visszatérő téma, hiszen olyan sokan rajongunk a toszkán borokért és egyéb helyi jellegzetességekért. A szupertoszkán legenda immár 40 éve él, és mi tagadás a kategória borai évről-évre sokasodnak.